DE STREAM® TECHNOLOGIE VAN TRAQUA

De STREAM® fluorometer/turbiditeitssmeter is een compacte, lichte, onderdompelbare sonde die 100% autonoom is. De fluorometer heeft geen nood aan externe technologie (kabel, externe recorder of energiebron) om te functioneren. Het apparaat kan worden geïnstalleerd in een natuurlijk milieu (rivier, meer, mariene omgeving), evenals in boringen of piëzometers met een diameter van meer dan 60 mm.

fluorometer

De optische fluorescentie- en turbiditeitsmeting gebeurt automatisch doorheen een extreem resistente polycarbonaat venster. De meetfrequentie wordt door de gebruiker zelf gekozen volgens de gewenste monitoringsnauwkeurigheid (van 1 minuut tot 60 minuten). De gegevens worden automatisch opgeslagen in een intern geheugen. De ingebouwde batterij heeft een langdurige autonomie dankzij de low-power technologie. Monitoring gedurende enkele maanden is dus mogelijk met een frequentie van 1 meting/10 minuten.

De externe behuizing in geanodiseerd aluminium biedt een optimale waterdichte bescherming tegen het externe milieu en maakt een veilige onderdompeling gedurende langere periodes mogelijk. Eenmaal geïnstalleerd vereist de STREAM® sonde geen onderhoud wat het mogelijk maakt om een hoog aantal kwalitatieve gegevens te verkrijgen over langere periode, in natuurlijke of kunstmatige omgevingen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES 
Formaat60 mm x 230 mm
Gewicht1,25 Kg
MateriaalGeanodiseerd aluminium, polycarbonaat venster
Diepte- 1000 m (100 bars)
ConnectieUSB (batterijlader)
Wi-Fi (configuratie, datatransfer)
Batterij (interne batterij)Li-ion 3,6V – 6,8 tot 10,2 Ah
Autonomie> 30.000 metingen
• 20 dagen bij 1 meting / minuut
• 7 maanden bij 1 meting / 10 minuten
Interne dataloggerMicroSD kaart
Timestep1 minuut – 60 minuten
PARAMETERS 
FLUORESCERENDE TRACERS
Fluoresceïne
Andere beschikbare tracers
Resolutie: 0,06 tot 0,09 ppb
Meetbereik: 0 tot 3000 ppb
Sulforhodamine B, Amino-G
Turbiditeit0.08 – 1000 NTU
WatertemperatuurResolutie 0.06°C / -55°C à +125°C
Parameters op aanvraagOpgelost organisch materiaal (chlorofyl, cyanobacteriën), koolwaterstoffen

Een USB-verbinding stelt de gebruiker in staat om het instrument te configureren via een webportaal, dat toegankelijk is via elk platform met Wifi-technologie (laptop, smartphone). Er is geen specifieke software nodig om verbinding te maken met de sonde, deze te configureren en geregistreerde veldgegevens te verzamelen.

De STREAM® fluorometers/turbidimeters maken het mogelijk snel een meetnetwerk op te zetten met hoge temporele resolutie, waardoor een efficiënte en accurate reactie op talrijke problemen gelinkt aan waterbronnen mogelijk is.

TRAQUA user interface

Search traqua.be